Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Ana Sayfa » Mesleki Çalışmalar » HAYAL ETTİKLERİMİZİ BAŞARABİLMEK TERCİHLERİMİZDE SAKLIDIR / Selahattin İPEK

HAYAL ETTİKLERİMİZİ BAŞARABİLMEK TERCİHLERİMİZDE SAKLIDIR / Selahattin İPEK

 
 
HAYAL ETTİKLERİMİZİ BAŞARABİLMEK TERCİHLERİMİZDE SAKLIDIR / Selahattin İPEK

Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkansız olduğuna dair size ispatlamak üzere çalışır. Ama bir şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar. ‘ Dr. David J. Schwartz

     Dilek ağacına astığımız hayallerimizin bir bir gerçekleştiğini gördükçe, hali ile hepimiz bir heyecan ve huzura kavuşuruz. Hayaller ile beslenmek ve sonunda ona ulaşmak gerçeği dünyamız da…İşte yaşıyoruzun karşılığı olsa gerek.

     Her zaman peki bu böyle mi olur ?

     Tersi yok mudur bunun ?

     Elbette tersi, umduğunu bulamamak gerçeğinde karşımıza çıkar ki, işte tüm hayat o zamanlarda zindan olur ve kötü karakterler ile mücadeleye başlarız. Yenersek tecrübe, yenilirsek yitik olur ve yavaş yavaş korkular da yaşamaya alışırız.(!) Kim bilir belki de korkak olur çıkarız…(!)
     Hayatımızın her alanına yayılan ve yaşamsal mottomuz diye kabul ettiğimiz bu gaipliğimiz de, herkesin her şeylerinin harika olabilmesi gerçeği, özellikle tercih ettikleri seçimlerinde dikkatli olmaları ile sağlanmaktadır. Güzel bir hayatın içinde huzur ve başarı gibi merdiven olan kriterler işte bu tercihlerde saklıdır. Kendi kendilerine kısıtlama getirenlerin, pesimist yaklaşımların da kesinlikle başarı aramayınız.     
Kendimizi iyi hissedebileceğimiz işlere yapamayız diye yönlendirmeyerek,  engelleme konusunda ehil olmadan, kendimizi gerekirse başaracağımız şeyin zor olabilme durumuna göre “ yapabilirim “ çözümlerimizin olması gerekir.     
     Toplum da bireysel başarımızın gerçekleşmesi için iş bu durum olmazsa olmaz ise, toplumu yönetmeye kalkanların hayallerinde bile gaipliğe yürüme şansları olamaz.
Çünkü yönetenler " üstünlerimiz " değildir ve mensup oldukları toplumun hayallerini gerçekleştirmek için bulundukları makamlar da tarafımızdan var olurlar.  
Kafamızın karıştığını sanıyorum… Doğru mu?
Lakin işte kafamızın en karışık olduğu anda yani gecenin en karanlık olduğu anın sabaha varacağımız şafak vakti olduğu andır. Nasıl ki karanlık geceden aydınlık sabaha çıkacağımız inancını taşıyorsak yüreğimiz de, işte o inançla Biz ‘de neyi istiyor veya neye inanıyorsak onu gerçek yapabiliriz.
Yeter ki inançla istediğimiz gerçeğin üzerine yürüyelim..
Beynimize girerek çöreklenmiş engelleri zihinlerimizle artık fazlaca kurgulayarak büyütmeye devam etmeyelim. Alışıla geldiği gibi devam etmesini istemiyor ve kıyama kalkmak ile zihnimizi sınırlayan tüm vesayetleri yani engelleri yerle bir ederek, aydınlık geleceğe yürümek gibi bir gayretimiz olacaksa, düşünmeden “ yananlardan ” olmalıyız.

     Arzuladığımız hayatın hayalini kurarken gerçekten kendimize soruyor muyuz?

     Biz ne yaptık bunun için ? Diye..

     Şimdiye nasip olan uyanışımızın gerçekliğinde ne hissediyorsun? Ne istiyorsun?

Değerli Meslektaşlarım, sanki karşımda bir arkadaşımla dertleşiyor gibi yazmışlığımı bağışlayın.
Gerçi hepiniz ifade ediyorum ki, kardeşim, ağabeyim, dostum, arkadaşım, Ustam ‘sınız…
Bu realitede elbet aynı gemide yol alırken, şimdiye kadar görerek, duyarak, burnumuzun direğini titreten kokular da, damak tadımız da ve dokunabildiğimiz her şey de bir gerçeklik varsa, neden peki yaşadıklarımızla güzel şeyler hissetmiyor ve geçmişten günümüze düşündüğümüz vakit tüm olup bitenlerden rahatsızız ve mutlu olamıyoruz.
     Umudumuzu yitirdik… Geleceğimizi, “ üstünlerin “ işaretine mahir olanların eline bıraktık.
Öyle ki, müşavirler olarak hepimizin ayrışarak, bireysel hak ve adalet arayışlarında, herkesin kendine olan sorunlarını çözmeye çalıştığı alem de, şahsi kazanımları genele mal ederek kazanımlar yapmaya başladık.
Halbu ki, bu böyle olmamalı… Sonuçta meslek ve meslektaş kazanıyor gibi olsada, örgütsüz bir toplumun artık hantallaşarak yok olmaya yüz tuttuğunun resmini duvara asmış oluruz.  
Meslektaş, kendi sorun ve önerilerimizi değişen ve gelişen her türlü koşul ve şarta rağmen, üstesinden gelebilecek çözümler üreten ve sorunsuz bir akış için yeni iş imkanlarında toplum içinde saygınlığı olan,  dahili olduğu Sivil Toplum Kuruluşu yapılanmasının varlığını ve gücünü hissetmek istemektedir.
     Bu nokta da aklımıza örgütünü tanıyan, zor gününde yanında olan,  müşavirlik mesleğine kariyer ve dahi tüm meslektaşlarımıza da itibar kazandıracak meslek yasamızın revize edilmesini ve hatta yeniden yazılmasını sağlayacak, emektar duayenleri, birliğimizin ve dirliğimizin nişanesi olarak tercih ederek, akıl tutulmasına girmeden o onurlu görevlere getirmemiz lazım.  
     “Yaşam bizlere verilen en büyük ödül.”
Dolayısı ile Hayal Ettiklerimizi Yaşayabilmemiz için, tüm enerjimizi harcadığımız ayrışmalarımızdan ari olarak,
''Hayalleri ve isyanı...'' olanlardan olmalıyız diyen değerli meslek büyüğüm, Usta insan Masum TÜRKER doğru tercihinde buluşalım.
Bilindiği üzere, bizlerin gerçeğini ancak  bizden biri bilir.
Yapılması gereken ise, TÜRMOB 22.Olağan Kongresi 'dSayın Masum TÜRKER lehine tüm adayların çekilerek, samimiyet testine girmeden, meslek ve meslektaşın kazanacağı bir yapılanmaya evet denilmesi için, katkı sunmaları gerekir.
Ele ele vererek “ BİZ ” olmak istiyorsak, feragatlarımızı doğru tercihlerden yana kullanmalıyız.

     Ya yoksa her Firavun, kendi Musa ‘sı ile doğar…

Saygılarımla…
24 Eylül 2016


Selahattin İPEK
Bağımsız Denetçi
bdselahattinipek@gmail.com

 

 

İlgili Haberler
left
right
 
 
24 Eylül 2016 Cumartesi 02:06
Okunma: 4304
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
 
Tarihte Bugün
1584 - Karlstad, İsveç'te kent konumuna alındı.
1821 - James Monroe, ABD devlet başkanlığı görevine ikinci kez getirildi.
1836 - Samuel Colt ilk .34 kalibre altıpatlar (revolver) tabancanın seri üretimine başladı.
1890 - Meksika'daki kırsal yaşamı dile getiren macera romanlarıyla ünlü yazar B. Traven doğdu. Kimliğini açıklamayı reddeden ve gerçek adı asla öğrenilemeyen Traven'in kimliği hakkında kesin olarak bilinen tek şey romanlarının çoğunun Almanca olarak yazıldı
1912 - İtalyan Ordusu hava balonlarını askeri amaçlarla kullanan ilk ordu oldu. İtalyanlar bu hava taşıtlarını Türk savunma hatlarının gerisine keşif amacıyla gönderdiler.
1917 - Woodrow Wilson, ABD devlet başkanlığı görevine ikinci kez getirildi.
1918 - Bolşevikler, Rusya'nın başkentini Petrograd'tan Moskova'ya taşıdılar.
1920 - Türkiye Yeşilay Cemiyeti kuruldu.
1923 - Şile'de Rum Değirmenlik Mahallesi'nde çıkan yandında çoğu terk edilmiş yaklaşık 550 Rum, 200 Müslüman hanesi, 100 dükkân, 1 cami, 2 kilise ve bazı resmi binalar yandı. Toplam 1500 kişi yangın dolayısıyla evsiz kaldı.
1924 - Şevket Verlaci, Arnavutluk başbakanı oldu.
1924 - Halife Abdülmecit Efendi ailesiyle birlikte Türkiye'den ayrıldı.
1924 - İstanbul'da Maarif Müdürlüğü, Tevhid-i Tedrisat Kanunu gereğince medreselere el koydu.
1931 - Daniel Salamanca Urey, Bolivya devlet başkanlığına getirildi.
1933 - Büyük Buhran: ABD başkanı Franklin D. Roosevelt bütün bankaları kapattı ve finansal işlemleri durdurdu.
1933 - Almanya'da parlamento seçimlerinde naziler %44 çoğunluk sağladılar.
1942 - Okul bahçelerine patates, yerelması, fasulye gibi sebzeler dikilmeye başladı.
1946 - II. Dünya Savaşı'nda ortaya çıkan ve Sovyetler Birliği ile Doğu Avrupa ülkelerini simgeleyen Demirperde kavramı; ilk kez İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in bir konuşmasında kullanıldı.
1950 - Eskişehir'de sel felaketi: 50 bin kişi açıkta kaldı, 2500 ev yıkıldı, 6 kişi boğuldu. Felaketzedelere Marshall Planı'ndan yardım geldi.
1951 - Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Muhsin Ertuğrul, özel bir tiyatro kurmaya karar verdiğini açıkladı. İstanbul Beyoğlu'nda Atlas Sineması'nın üst katında yer alması planlanan yeni tiyatronun adı Küçük Sahne olacak.
1952 - 74 Ticani'nin duruşmasına Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tarikat Şeyhi Kemal Pilavoğlu, 1934 yılında mahkum olduktan sonra Ticaniliği bıraktığını söyledi.
1956 - ABD'de Yüksek Mahkeme diğer mahkemelerin okullardaki ırk ayrımcılığını yasaklamasını onayladı.
1966 - Boeing 707 tipi bir yolcu uçağı Fuji dağına düştü: 124 kişi öldü.
1969 - Ant dergisi'nde yayımlanan "İşgal Toprağı, Kurt Köpeği" başlıklı yazısından ötürü yargılanan Yaşar Kemal beraat etti.
1969 - Balıkesir'de Akbaşlak köyü muhtarı "aminli düğün tüzüğü" hazırladı ve mevlit okutmayan damatlara ceza kesileceğini açıkladı.
1971 - ABD'li 4 asker Ankara'da THKO örgütü mensuplarınca kaçırıldı. Bir duyum üzerine polisin üniversiteye düzenlediği baskında çatışma çıktı; Erdal Şener adlı öğrenci öldü, yaralananlar oldu. Kaçırılan askerler 8 Mart'ta serbest bırakıldı.
1971 - Kırıkhan'da Türkiye İşçi Partililere (TİP) saldırıldı, 3 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. İlçede sokağa çıkma yasağı başlatıldı.
1971 - İstanbul'da Akbank'ın Selamiçeşme Şubesi silahlı 5 kişi tarafından soyuldu, soygun sanıklarından olduğu ileri sürülen Salman Kaya Bebek'te yakalandı.
1974 - Yom Kippur Savaşı: İsrail askerleri Süveyş Kanalı'nın batı yakasından çekildiler.
1977 - Türkan Şoray, Dünya Kadın Rejisörleri Festivali'nde Dönüş filmindeki başarısı nedeniyle Brüksel'de özel ödül aldı.
1978 - İstanbul İstinye'de yapılan 23. Balkan Kros Şampiyonası'nda Mehmet Yurdadön 12 bin metre, Sadık Salman 8 bin metre yarışmasında birinci oldular.
1979 - Uzay sondası Voyager 1, Jüpiter'in 172000 mil yakınından geçti.
1981 - İstanbul Sıkıyönetim Mahkemesi yasadışı örgüt kurmak ve komünizm propagandası yapmak suçundan 7 TİP yöneticisini tutukladı.
1984 - İstanbul Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi, Papa'ya suikast düzenlemek suçundan Mehmet Ali Ağca hakkında açılan davada görevsizlik kararı verdi.
1986 - Yüce Divan tarafından iki yıl hapse mahkum edilen eski Devlet Bakanı İsmail Özdağlar'ın milletvekilliği TBMM Genel Kurulu'nda düşürüldü.
1986 - Son 42 yılın en yoğun kar yağışı altında kalan İstanbul'da hayat felce uğradı.
1991 - Irak, Körfez Savaşı esirlerini serbest bıraktı.
1993 - Savaş uçaklarının bombaladığı Muş'un Kızılsu Vadisi'ndeki kamptan kaçmak isteyen 60 PKK militanı, patlamaların şiddetiyle kopan çığın altında kalarak öldü.
1994 - Birleşmiş Milletler, Bosna'ya Türk askeri gönderilmesini kabul etti.
1999 - Çankırı Valisi Ayhan Çevik, bombalı saldırıda ağır yaralandı; koruma polisi ve iki lise öğrencisinin öldüğü saldırıyı yasadışı TİKKO örgütü üstlendi.
2000 - İnternet aracılığıyla uluslararası ün yapan Mahir Çağrı, Forbes Dergisi'nin en ünlü 100 kişisi arasına girdi.
2001 - Mekke'de Hac'da çıkan izdihamda 35 hacı adayı öldü.
 
Namaz Vakitleri
 
  • İmsak04:59
  • Güneş06:41
  • Öğlen13:09
  • İkindi16:36
  • Akşam19:15
  • Yatsı20:43
 
 
Anket
Denetim Hakkında Meslektaş ne kadar bilgili?
Çok Bilgili
Az Bilgili
Hiç bir fikri yok
 
 
Lig Puan Durumu
 
Takımlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Şampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
İktisadi Haber Ajansı Çözüm Ortağı
 
Arşiv
 
Süper Loto
31.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062224283446
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Sayısal Loto
02.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062931324445
 
Şans Topu
30.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu011030323403
 
Gazete Manşetleri
 
 
Kurumsal

İçerik

Denetim Gündemi

Denetim Haberleri

Teknoloji