Değerli Meslektaşlarım,
660 sayılı KHK ile oluşturulan KGK'nın ülkemizde bağımsız denetimin gözetimi ve gözetiminde çok başlılığı kaldırması açısından gerekli olduğunu ancak ülkemizdeki yapılanma şeklinin yanlış olduğunu daha önce defalarca ortaya koymuştuk.
KGK tarafından yayınlanan Bağımsız denetim yönetmeliğine, TÜRMOB'un yasayla kendisine tanınmış yetkilerine müdahale edildiği, meslektaşlarımıza yeniden sınav zorunluluğu getirildiği, meslek mensupları ve ünvanları arasında ayırımcılık yapıldığı ve TÜRMOB tarafından gerçekleştirilen "bağımsız denetim eğitimleri" ni yok saydığı gerekçeleriyle dava açmış ve haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtmiştik.
Tüm ısrarlı taleplerimize rağmen, konusunda uzman hocalar tarafından titizlikle tasarlanan bir hazırlık sürecinden sonra, hiçbir ücret talep edilmeden büyük bir katılımla ve başarıyla uygulanan "TÜRMOB Bağımsız Denetim Eğitimleri" KGK tarafından dikkate alınmadığı gibi, benzer bir eğitimi anlaşma sağladığı üniversiteler aracılığıyla üstelik yaklaşık 3.000.-TL. gibi bir bedelle yeniden alınmasını zorunlu hale getirmiştir.
Bu süreçte açtığımız davanın devam ettiğini, haksızlıklara karşı mücadelemizin sürdürüleceğini, sizlerin bu eğitimlere katılmak için acele etmemesini, üstelik ortada bir denetim pazarının henüz oluşmadığını, bu anlamda kaybedecek bir şey olmayacağını, bu mücadeleye katkı verilmesi gerektiğini ve bu süreçte eğitime başvurmayan hiçbir meslektaşımızın mağdur edilmeyeceğini ısrarla vurguladık.
Bu sürecin bir aşamasında KGK ile TÜRMOB arasında bir çalışma komisyonu kurulmuş, yapılan ilk toplantılar sonucunda, TÜRMOB'la iş birliği ve TÜRMOB tarafından verilen bağımsız denetim eğitimlerinin belirli koşullar altında dikkate alınabileceği yönünde bir ön kabul oluşmuştu.
Ancak bu görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığı aşamada, kamuoyunda bilinçli olarak yayılan haberlerin de etkisi ile, eğitimlerin dikkate alınması yönündeki çalışmalar sonuçsuz kalmıştır.
Mevcut durumda, eğitimlerin başvuru süresinin dolmasına çok az bir zaman kalmıştır. Bu eğitimlerin başvuruları 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılmalı ve eğitimler 31 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanmalıdır.
En başta ortaya koyduğumuz gibi, mücadele sürecimizin hiçbir aşamasında, bir tek meslek mensubumuzu bile mağdur etmemiz söz konusu olmayacaktır. Sizlerin bu aşamada mümkün olduğu kadar iyi koşullarda bu eğitimleri tamamlaması en temel hedefimizdir.
Bu anlayış doğrultusunda söz konusu eğitimler için TÜRMOB, Ankara Üniversitesi ve Işık üniversitesi ile ve yine Ankara üniversitesi de Marmara üniversitesi işbirliği yapmıştır. Bu eğitimler yapılacak iş birliği çerçevesinde, odamıza ait eğitim birimlerinden de yararlanılarak, öncelikle bu üniversitelere yönlendirilme şeklinde gerçekleştirilecektir.
Bu çerçevede 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvurularınızı bu üniversitelere ivedilikle yapmanızı öneriyoruz.
Bağımsız denetimle ilgili olarak; başta 15 yıl ayrımı ve Genç Meslektaşlarımıza tekrar Sınav yapılması olmak üzere ,Meslek Örgütümüze ve Meslektaşlarımıza yapılan haksız uygulamalara karşı mücadelemiz devam edecektir.
Bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Saygılarımla,
Yahya ARIKAN
ÖNEMLİ BİLGİLER:
Başvurunuzun geçerli olabilmesi için;
1- Ankara Üniversitesi veya Işık Üniversitesinden tercih edeceğiniz üniversiteye eğitim harcınızı yatırınız,
2- Başvurunuzu Ekte örneği bulunan "Geçiş Dönemi Eğitimi Ön Başvuru Formu" nu doldurarak yapınız,
EKLER:
GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ BAŞVURULARI İÇİN (indirmek için ekleri tıklayın)
1-Ankara Üniversitesi
a) Geçiş Dönemi Eğitimi Ön Başvuru Formu,
b) Geçiş Dönemi Eğitimi Başvuru Rehberi ve Banka Bilgileri
c) Geçiş Dönemi Eğitim Ücretlerine İlişkin Kurumsal Ödeme ve Kredi Bilgileri
2-F M V Işık Üniversitesi
a) Geçiş Dönemi Eğitimi Ön Başvuru Formu,
b) Geçiş Dönemi Eğitimi Başvuru Rehberi ve Banka Bilgileri,
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.