Karşıt incelemede yeni dönem: Yetki YMM’nin, bilgi kimin?

Ana Sayfa » Teknoloji » Google Glass böyle satılacak

Google Glass böyle satılacak

Google şirketinin ürettiği Google Glass adlı internet bağlantılı gözlükler, sosyal ağ kurma yöntemiyle kademeli olarak satışa sunulacak.

 
 
Google Glass böyle satılacak

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Google Glass'ın, özel olarak satış daveti yapılan kişilerden başlayarak kademeli olarak satılacağı bildirildi. Açıklanan satış planına göre, ürünün denenmesi amacıyla daha önce şirketin Google Glass dağıttığı kullanıcıların her birine diledikleri 3 kişiye satış daveti yapma hakkı getiriliyor. Satış daveti yapılan bu ayrıcalıklı kişiler de bin 500 dolar ödeyerek gözlüğü satın alabilecek. Gözlüğün daha az pahalı bir modelininse gelecek yıl içinde satışa sunulacağı duyurulan açıklamada, bu modelin fiyatı ve piyasaya tam olarak ne zaman sunulacağınınsa henüz kararlaştırılmadığı bildirildi.

Şirket yeni ürününün denemesini, büyük bir bölümü bilgisayar programcıları ve bu yıl içinde yapılan çevrim içi bir yarışmanın galiplerinden oluşan 10 bin kişiye vererek gerçekleştirmişti.

Başa takılan bir çift  gözlük çerçevesinden oluşmasının dışında esasta bir akıllı telefon görevi gören Google Glass, bir hoparlör, elle idare etmeyi gerektirmeyen bir kamera ve sağ gözlük çerçevesinin hemen üstüne iliştirilmiş küçük bir görüntü ekranından oluşuyor. 

Şirketin satışın kademeli olarak genişletilmesini öngören satış planı, gözlüğü ilk deneyen kişilere ürünün daha iyileştirilmiş bir sürümüyle değiştirme seçeneğini de sunuyor. Google Glass güncellenerek iyileştirilmiş modeli daha iyi ses dağılımı elde etmeyi sağlayacak kulağın içine yerleştirilebilen kulaklıkların yanı sıra kullanıcılara ürünü numaralı gözlükleri üzerinden kullanma imkanı sunuyor.

Google, yeni ürünün her birkaç dakikada bir akıllı telefona bakma zorunluluğunu ortadan kaldırarak kişiler arasında daha anlamlı karşılıklı etkileşim kurulmasına yardımcı olduğunu savunuyor. Ürün hakkında yapılan eleştirilerdeyse Google Glass'ın gizli kamera özelliğinin, kendi video ve resimlerinin çekildiğinin farkına varmayan kişilerin özel hayatlarının gizliliğine bir müdahale olmasından duyulan kaygılar dile getiriliyor. İnsanların istedikleri her an daha kolay çevrim içi olmasına imkan vermesi nedeniyle Google Glass'ın teknoloji yardımıyla topluma yeni zihin dağıtıcı unsurların enjekte edilmesine neden olacağı da bir başka eleştiri olarak ortaya çıkıyor.

 
 
20 Eylül 2014 Cumartesi 00:18
Okunma: 6068
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
 
Tarihte Bugün
1633 - Büyük İstanbul yangını başladı. Cibali'de çıkan yangında 20 binden fazla bina kül oldu. Kâtip Çelebi'ye göre, şehrin beşte biri yandı.
1666 - Büyük Londra Yangını başladı ve üç gün sürdü; 13.200 ev ve 87 kilise kül oldu.
1826 - Zabıta Teşkilâtı'nın kuruluşu.
1885 - Rock Springs-Wyoming'de sendikalaşmaya çalışan 150 beyaz madenci, Çinli maden işçilerine saldırdı; 28'ini öldürdü, 15'ini yaraladı, ve diğer birkaç yüz kadarını kentten ayrılmaya zorladı.
1922 - Eskişehir'in işgalden kurtuluşu.
1925 - Tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ve memurların şapka giymesine karar verildi.
1925 - ABD'de zeplin düştü; 14 kişi öldü.
1929 - Cumhuriyet gazetesinin düzenlediği ilk güzellik yarışmasında Feriha Tevfik Hanım Türkiye güzeli seçildi. Feriha Tevfik, sinema ve tiyatro oyuncusu oldu.
1935 - Florida Keys'te kasırga; 423 kişi öldü.
1938 - Hatay Millet Meclisi açıldı. Tayfur Sökmen devlet başkanı seçildi.
1941 - Alman ve Sovyet birlikleri Leningrad yakınında savaşmaya başladı.
1942 - Alman SS birlikleri Varşova Gettosu ayaklanmasını 50 bin Yahudiyi öldürerek bastırdı.
1944 - Türkiye'deki Alman dışişleri memurları gözaltına alındı.
1945 - Missouri Zırhlısında Japonya'nın teslim antlaşması imzalandı.
1947 - İstanbul emniyeti kaçakçılık bürosu şefi, işkence suçundan mahkum oldu.
1954 - Ho Chi Minh yeni kurulan Kuzey Vietnam Cumhuriyeti'nin başkanlığına seçildi.
1959 - Demokrat İzmir gazetesi sorumluları Adnan Düvenci ve Şeref Balçık 16'şar ay hapis cezasına çarptırıldılar; gazete 1 ay süreyle kapatıldı.
1968 - İran'da deprem: 11 bin kişi öldü.
1969 - ABD'deki ilk ATM cihazı Rockville Center-New York'ta kuruldu.
1974 - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim ödülleri verildi. Cahit Arf ve Orhan İçen, Matematik; Erdal İnönü, Fizik; Kazım Türker tıp dallarında ödül aldılar.
1983 - 10 Ağustos'ta kapatılan Tercüman gazetesi yeniden yayımlanmaya başladı.
1985 - Kaş limanı açıklarında 3400 yıl önce batan, fildişi eşya ve bakır, kalay parçalarıyla yüklü bir gemi enkazı bulundu.
1994 - Halterci Naim Süleymanoğlu'na Uluslararası Olimpiyat Komitesi "Yüzyılın En Güçlü Sporcusu Ödülü" verdi.
1998 - İsviçre havayollarına ait bir yolcu uçağı Peggys Cove-Yeni İskoçya'da düştü; 229 kişi öldü.
 
Namaz Vakitleri
 
  • İmsak04:59
  • Güneş06:41
  • Öğlen13:09
  • İkindi16:36
  • Akşam19:15
  • Yatsı20:43
 
 
Anket
Denetim Hakkında Meslektaş ne kadar bilgili?
Çok Bilgili
Az Bilgili
Hiç bir fikri yok
 
 
Lig Puan Durumu
 
Takımlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Şampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
İktisadi Haber Ajansı Çözüm Ortağı
 
Arşiv
 
Süper Loto
31.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062224283446
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Sayısal Loto
02.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062931324445
 
Şans Topu
30.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu011030323403
 
Gazete Manşetleri
 
 
Kurumsal

İçerik

Denetim Gündemi

Denetim Haberleri

Teknoloji