Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Ana Sayfa » Denetim Gündemi » PİYASA MUHASEBECİLERİ (Mali Müşavirler) SELAHATTİN İPEK

PİYASA MUHASEBECİLERİ (Mali Müşavirler) SELAHATTİN İPEK

Birliğiniz birimi marifetiyle, altında imzaları olanlar tarafından genelge ile duyurulan ve sonuç kısmında “PİYASA MUHASEBECİLERİ” (Mali Müşavirler) olarak bahsi geçen 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Resmi Sicilde kayıtlı parantez içi Mali Müşavirler kastediliyorsa –ki algıda seçicilik anlamında başka bir anlaşılacak taraf bırakmıyor bu imzayı koyanları kınıyor ve derhal büyük bir hatadan dönülerek tüm camiamızdan bir tekzip ile aynı şekilde, ”özür dilenmesini” arz ve talep ediyorum.

 
 
PİYASA MUHASEBECİLERİ (Mali Müşavirler) SELAHATTİN İPEK

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİNE

(Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:25
06440 Demirtepe – Ankara / Türkiye)

Sayın Ş. Şemsi BAYRAKTAR

Genel Başkana İletilmek Üzere

 

03.02.2017 tarihinde 15 Numaralı Genelge ile Ziraat Odası Başkanları Muhasebe Müdürlüğü Biriminize göndermiş olduğu, Muhasebe İşlemleri Hakkındaki yazınız Sosyal Medya da infiale sebep olmuştur.

Birliğiniz ve Ziraat Odaları kullanımına sunmuş olduğunuz Ziraat Odaları Bilgi Sistemi (ZOBİS) Muhasebe Modülü ‘nün liyakat noksanlığı olanlar ile Birliğiniz kullanımına açılması tabi ki tüm emek yoğun çalışmaların heba olması anlamın da değersizleşmektedir.

İlgili yazılım neticesi eğitim noksanlığı bilgi akışının zayıflığı da elbet önemli ölçüde bu farkındalığınızı zayıflatarak,  uygulama da birlik belli ki sağlanamamıştır. İş bu durumun neticesi, Başkanlığınızın 3568 sayılı yasa ile ruhsata havi bir Mali Müşavir meslektaşımız ile anlaşarak, uygulama birliğinde tüm Odalarınız ile Muhasebe Sisteminizi tek bir elde toplama yoluna gitmişliğiniz bulunmaktadır.

Elbette ki, Sayın Meslektaşım bu konu da diğer tüm Mali Müşavirler gibi konuya ehil ve üstesinden gelebilecek liyakat ile camiasına ve mesleğine sahip çıkan sadakata havidir.  En azından şahsım olarak Ben bu şekilde düşünmek istiyorum.

“Bu açıdan her bir Odamızın mevcut sistemini, hızla gözden geçirerek, en kısa sürede PİYASA MUHASEBECİLERİ (Mali Müşavirler) ile ilişkisini kesmek sureti ile ortak muhasebe sistemine geçmek için çaba göstermeleri odaların muhasebe yönetiminin, doğruluğu, güvenilirliği ve kalitesi açısından yerinde, yararlı ve daha ekonomik olacaktır.”

Diyorum ki, Muhasebe Müdürlüğü Biriminiz 15 numaralı GENELGE ile yaklaşık 100 bin kişilik,
Türkiye Muhasebe insanlarına hakaret ederken umuyorum ki, Sayın meslektaşım, mesleğini ve tabi olarak meslektaşını korumak için, gerekli girişimleri hem söylev ve hem de yazılı olarak tarafınıza ifade etmişlerdir.  Öncelik oradan gelmesi beklenir.

Birliğiniz birimi marifetiyle,  altında imzaları olanlar tarafından genelge ile duyurulan ve sonuç kısmında  “PİYASA MUHASEBECİLERİ” (Mali Müşavirler)  olarak bahsi geçen 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Resmi Sicilde kayıtlı parantez içi Mali Müşavirler kastediliyorsa –ki algıda seçicilik anlamında başka bir anlaşılacak taraf bırakmıyor bu imzayı koyanları kınıyor ve derhal büyük bir hatadan dönülerek tüm camiamızdan bir tekzip ile aynı şekilde, ”özür dilenmesini” arz ve talep ediyorum. 

Hiç kimsenin bir kaç istisna olsa bile, güzide bir Mali Müşavirlik meslek camiasını karartarak, hakaret etmesine hakkı yoktur. Konu hakkında Sayın İSMMMO Başkanım ve yine Sayın TÜRMOB Başkanımın gerekli girişimlerde bulunması temennilerimi de bu vesile ile kendilerine, Dağıtım “Gereği ve Bilgi İçin” bu dilekçenin ekleri ile beraber bilhassa fax ve mail çekerek nakletmiş olacağımdan,    ziraatodalari@tzob.org.tr e-posta adresine iletilmiş ayrıca, Birliğinizin (0312) 231 76 27 nolu faksınıza gönderilmiştir.

Bilgi edinilmesini ve Birliğinizin bu konu hakkındaki tutumunuz ve cevabınızı (TÜRMOB) Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ile (İSMMMO) İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına bir örneğinin de Şahsıma gönderilmesini arz ve talep ederim. 20.02.2017

Saygılarımla…

 

Selahattin İPEK
SMMM – Bağımsız Denetçi

0 532 271 91 10
bdselahattinipek@gmail.com 

DAĞITIM

GEREĞİ İÇİN :

-TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİNE

BİLGİ İÇİN :

- (TÜRMOB) TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER
  VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİNE

- (İSMMMO) İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA

Not: Değerli Meslektaşlarım, adı geçen yukarıdaki üç kurumun e-posta adreslerine gönderim yapıldı.


Ek / Genelge No:15 Aşağıdadır...




 
 
20 Şubat 2017 Pazartesi 23:00
Okunma: 16006
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
 
Tarihte Bugün
1539 - Küba, İspanya'nın sömürgesi oldu.
1897 - İsviçreli Matthias Zurbriggen, Aconcagua zirvesine tırmanan ilk kişi oldu.
1900 - Giacomo Puccini'nin Tosca operası Roma'da ilk kez icra edildi.
1907 - Jamaika'da deprem: 1000'den fazla kiş öldü.
1920 - Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını kutladı.
1923 - Mustafa Kemal, Batı Anadolu'da geziye çıktı.
1923 - Londra New York arası ilk telefon görüşmesi yapıldı.
1923 - Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, İzmir'de öldü.
1924 - Türkiye'de Askerlik süresi 18 aya indirildi.
1926 - Borçlanma Kanunu TBMM'de kabul edildi.
1932 - Amerika Birleşik Devletleri'nde işsizlerin sayısının 8,2 milyona ulaştığı açıklandı.
1938 - T.C. Dışişleri Bakanlığı kuruluş kanunu kabul edildi.
1938 - Türkiye-Irak-İran-Afganistan arasında aktedilen Sadabat Paktı, TBMM'de onaylandı.
1938 - Norveç, Antarktika'nın Kraliçe Maud Toprakları olarak anılan bölgesi üzerinde hak iddia etti.
1941 - İstanbul Valiliği, Üniversite Talebe Birliği tüzüğünü onayladı; Talebe Birliği faaliyete geçti.
1943 - Sir Winston Churchill, Franklin Roosevelt ve Charles De Gaulle Casablanca Konferansı'nda bir araya geldiler.
1945 - Ekmek istihkakı kişi başına 450 grama çıkarıldı.
1950 - Sovyetler Birliği'nde MiG-17 jet uçağının ilk prototipi uçuş denemesini tamamladı.
1953 - Josip Broz Tito, Yugoslavya Devlet Başkanı oldu.
1954 - ABD'li sinema oyuncusu Marilyn Monroe, beyzbol oyuncusu Joe Dimaggio ile evlendi.
1962 - ABD uzay aracı Mariner II, Venüs'ün ilk yakın çekim fotoğraflarını dünyaya gönderdi.
1963 - Fransa Cumhurbaşkanı Charles De Gaulle, Birleşik Krallık'ın Avrupa Ekonomik Topluluğuna (AET) girmesine karşı çıktı.
1964 - Meclis, Ortak Pazar anlaşmasını onayladı.
1969 - Amerika Birleşik Devletleri uçak gemisi Enterprise'da, Hawaii açıklarında patlama meydana geldi: 25 ölü.
1970 - Türk Lirası 1211 sayılı kanuna göre çıkarıldı.
1970 - Mahkum aileleri "genel af" için yürüyüş yaptılar.
1975 - Tüm Üniversite, Akademi ve Yüksek Okullar Asistanları Birliği (TÜMAS) kuruldu.
1983 - Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e fahri profesörlük ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin fahri hukuk doktorluğu unvanları verildi.
1985 - Martina Navratilova, kendisinin 100. tenis turnuvasını kazandı.
1987 - Uluslararası Ticaret Odası Vehbi Koç'u "Dünyada Yılın İşadamı" seçti.
1993 - Nubar Terziyan, Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Emek Ödülü"ne değer bulundu.
1994 - Bill Clinton ile Boris Yeltsin, füzelerin herhangi bir ülkeye hedeflenmesine son verilmesi ve Ukrayna'nın nükleer silah stoğunun yok edilmesi üzerinde anlaştılar.
1994 - Dört şehirlerarası yolcu otobüsüne yerleştirilen bombaların patlaması sonucu 3 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Eylemleri PKK'nın (Kürdistan İşçi Partisi) askeri kanadı ARGK (Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu) üstlendi.
1995 - İlk kez verilen uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü, İstanbul'da yapılan bir törenle Lübnan'lı şair Adonis'e verildi.
1998 - Bir Afganistan kargo uçağı güneybatı Pakistan'da bir dağa düştü: 50 kişi öldü.
2000 - Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, beş Bosnalı Hırvat'ı, 1993 yılında Ahmiçi köyünde en az 103 Müslüman'ın katledilmesiyle ilgili olarak 25 yıl hapse mahkum etti.
2005 - Avrupa Uzay Ajansına (ESA) ait Huygens adlı uzay sondası Satürn'ün uydusu Titan'ın yüzeyine indi.
2005 - Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti harekatına katılarak, Kabil Çok Uluslu Tugay Komutanlığı görevini 27 Ocak'ta 6 ay süreyle üstelenecek 28'inci Mekanize Piyade Tugayı için uğurlama töreni düzenlendi.
2007 - Venezuela'ya ait, Panama-Karakas seferini yapan çift motorlu bir yolcu uçağı, Kolombiya'nın kuzey doğusunda düştü: 14 kişi öldü.
 
Namaz Vakitleri
 
  • İmsak04:59
  • Güneş06:41
  • Öğlen13:09
  • İkindi16:36
  • Akşam19:15
  • Yatsı20:43
 
 
Anket
Denetim Hakkında Meslektaş ne kadar bilgili?
Çok Bilgili
Az Bilgili
Hiç bir fikri yok
 
 
Lig Puan Durumu
 
Takımlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Şampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
İktisadi Haber Ajansı Çözüm Ortağı
 
Arşiv
 
Süper Loto
31.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062224283446
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Sayısal Loto
02.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062931324445
 
Şans Topu
30.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu011030323403
 
Gazete Manşetleri
 
 
Kurumsal

İçerik

Denetim Gündemi

Denetim Haberleri

Teknoloji