Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Ana Sayfa » Denetim Gündemi » İŞÇİ - İŞVEREN SENDİKALARI VE KONFEDERASYONLAR PAMUK ELLER CEBE NE BEKLİYORSUNUZ? Vedat İLKİ / Sosyal Güvenlik Uzmanı

İŞÇİ - İŞVEREN SENDİKALARI VE KONFEDERASYONLAR PAMUK ELLER CEBE NE BEKLİYORSUNUZ? Vedat İLKİ / Sosyal Güvenlik Uzmanı

Ülkemiz de son günlerde terör belasından bir çok güvenlik görevlisi hayatını kaybederken yada yaralanarak gazi oluyor,bu olaylardan sivillerde zarar görüyor.

 
 
İŞÇİ - İŞVEREN SENDİKALARI VE KONFEDERASYONLAR PAMUK ELLER CEBE NE BEKLİYORSUNUZ?
Vedat İLKİ / Sosyal Güvenlik Uzmanı

Ülkemiz de son günlerde terör belasından bir çok güvenlik görevlisi hayatını kaybederken ya da yaralanarak gazi oluyor,bu olaylardan sivillerde zarar görüyor.

6356 sayılı kanuna tabi olan işçi ve işveren sendikaları ile konfederasyonları kanundan gelen düzenlemeyle yaraların sarılmasında, özellikle şatafatlı iftar sofraları kurarak elit tabakalara hizmet götürmektense bu vatanın birliği için çalışan güvenlik görevlilerinin dul, yetimlerini sevindirmesi,terörden zarar gören sivillerin gönüllerini kazanması gerekir.

Sendikaların başlıca gelirleri;

  • Üyelik ve dayanışma aidatları,
  • Tüzüklerine göre yapabilecekleri faaliyetlerden sağlanacak gelirler,
  • Bağışlar,
  • Mal varlığı gelirleri, mal varlığı değerlerinin devir, temlik ve satışlarından doğan kazançlardan, ibarettir.
  • Kuruluşlar, yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan Bakanlığa önceden bildirimde bulunmak suretiyle yardım ve bağış alabilir. Nakdî yardım ve bağışların bankalar aracılığıyla alınması zorunludur.

YASA İLE BAĞIŞ YAPMALARI DÜZENLENMİŞTİR

Kuruluşlar, yönetim kurulu kararıyla ve nakit mevcudunun yüzde onunu aşmamak kaydıyla;

a) Yurt içi ve yurt dışındaki doğal afet bölgelerine doğrudan veya yetkili makamlar aracılığıyla konut, eğitim ve sağlık tesisleri kurulması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarına,

b) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile koordinasyon hâlinde, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun mülga 64 üncü maddesi ve 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesinin sekizinci fıkrasında sayılanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu, 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 17/7/2004 tarihli ve 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesi hükümlerine göre nakdî tazminat ödenmesi veya aylık bağlanması hakkı bulunanlara, ayni ve nakdî yardımda bulunabilir.

Şimdi gözlerimizi 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesine Tabi olanlar, Büyük Otelleri, Belediyelerin çadırlarını ve yada diğer mekanlarda gösterişli, şatafatlı iftar yemek bütçelerinizi 6356/28.Maddesinin 7'inci maddesini hayata geçirmeniz gerekmez mi?

Bu ulvi yaklaşımınızla da kederli ailelerin,boynu bükük çocukların ve zarar görenlerin gönüllerini kazanmanız bu kadar zor olmaz.

Şimdi gözler üzerinizde, haydi Sendika ve Konfederasyon yönetim kurulu üyeleri karar almak için geç kalmış sayılmazsınız.

Ramazan bereketi için bu güzel günler fırsattır.

NOT:

Bu sene ramazan ayında Sivil Toplum Örgütleri gelin şehit,gazi ve terörden zarar gören masum sivillerimiz için iftar yemekleri bütçelerinizi onların yaralarını sarmak için kullanalım.

Asil milletimize bu yakışır.


vedat.uzman@gmail.com

 
 
12 Haziran 2016 Pazar 00:08
Okunma: 3554
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
 
Tarihte Bugün
1381 - Wat Tyler öncülüğündeki köylü isyancılar Londra'yı basarak hükümet binalarını ateşe verdi, hapishaneleri boşalttı ve zenginlerle yargıçların kafalarını uçurdu.
1550 - Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin temeli atıldı.
1859 - Erzurum'daki şiddetli depremde, kentin yarısından fazlası hasar gördü ve 3 bin kişi öldü.
1872 - Namık Kemal, İbret Gazetesi'ni yayımladı. Bu fikir gazetesi, 27 gün sonra kapatıldı.
1878 - Berlin Kongresi toplandı.
1891 - İstanbul Arkeoloji Müzesi ziyarete açıldı.
1921 - Mustafa Kemal, Ankara'ya gelen Fransa Temsilcisi Franklin Bouillion ile görüştü.
1928 - Türkiye Cumhuriyeti ile Düyunu Umumiye (Osmanlı borçları) alacaklıları arasında sözleşme imzalandı.
1946 - Üniversitelere özerklik veren 4936 sayılı kanun kabul edildi.
1952 - Fikir İşçileri Kanunu kabul edildi.
1961 - Federal Almanya'ya işçi gönderilmesinin esaslarını düzenleyen protokol imzalandı. İlk işçi kafilesi, 24 Haziran'da trenle yola çıktı.
1963 - 1459 Harp Okulu öğrencisinin yargılanmasına başlandı.
1969 - Irak hava kuvvetlerine ait iki jet uçağı yanlışlıkla Hakkari'yi bombaladı.
1971 - Kültür Bakanlığı kuruldu. Bakanlığa Talat Halman atandı.
1991 - Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında pasaport uygulaması kaldırıldı.
1993 - Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanı seçilmesiyle boşalan DYP genel başkanlığına Tansu Çiller seçildi.
1993 - Kim Campell, Kanada'nın ilk kadın başbakanı seçildi.
1996 - Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, Habitat II. Kent Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a geldi.
2000 - Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminden İtalya'da cezaevinde yatan Mehmet Ali Ağca, Türkiye'ye iade edildi.
2002 - Afganistan'da geleneksel Meclis "Loya Jirga" toplanarak, geçici hükümet başkanı olarak Hamid Karzai'yi seçti.
2006 - MacGyver adlı Amerikan dizisinin 6. sezon DVD'si çıktı.
2009 - İran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı. Seçimi Mahmud Ahmedinejad kazandı. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz ülkede protesto gösterileri başladı. Kısa süre sonra isyana dönüştü.
 
Namaz Vakitleri
 
  • İmsak04:59
  • Güneş06:41
  • Öğlen13:09
  • İkindi16:36
  • Akşam19:15
  • Yatsı20:43
 
 
Anket
Denetim Hakkında Meslektaş ne kadar bilgili?
Çok Bilgili
Az Bilgili
Hiç bir fikri yok
 
 
Lig Puan Durumu
 
Takımlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Şampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
İktisadi Haber Ajansı Çözüm Ortağı
 
Arşiv
 
Süper Loto
31.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062224283446
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Sayısal Loto
02.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062931324445
 
Şans Topu
30.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu011030323403
 
Gazete Manşetleri
 
 
Kurumsal

İçerik

Denetim Gündemi

Denetim Haberleri

Teknoloji