Uygun olmayan ses tonu ile konuşan işçinin iş sözleşmesini işveren geçerli nedenle feshedebilir.
Diyelim ki, aldığınız ürünle ilgili olarak bir şirketin çağrı merkezini aradınız. Ürünle ilgili sorununuzu anlattığınız müşteri temsilcisi uygun olmayan ses tonu ve rahatsız edici bir üslupla size cevap verdi. Sizde işverene şikayet ettiniz. İşveren müşteri memnuniyetsizliği yaratan bu konuşma üslubu dolayısıyla, müşteri temsilcisinin iş sözleşmesini, 4857 sayılı İş Yasası'nın 18.maddesine dayanarak feshedebilir.
Madde 18 - Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/2 md.) Yer altı işlerinde çalışan işçilerde kıdem şartı aranmaz.
Yargıtay 22.Hukuk Dairesi, 7.4. 2014 tarih ve E.2014/7259 ve K.2014/7035 sayılı Kararında, uygun olmayan ses tonuyla konuşarak, müşteri memnununiyetsizliğine yol açmayı, geçerli fesih nedeni olarak, hükme bağlamıştır.
Geçerli nedenle, iş sözleşmesinin feshedildiğinin, yargı süreci sonunda karara bağlanması, işçinin işe iade talebinin reddi anlamına gelmektedir.
Misafir Yazar notu
Benden yazı talep edep eden Denetim Kütüphanesi yönetimine teşekkur ederim.
Sitenin takipçilerine sevgi ve saygılarımı sunarım.
Ahmet Metin AYSOY
SGK E. Başmüfettişi
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.