Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Ana Sayfa » Mesleki Çalışmalar » İSMMMO SEÇİM TELAŞI KAZAN KAYNATIYOR

İSMMMO SEÇİM TELAŞI KAZAN KAYNATIYOR

Vedat İLKİ - Sosyal Güvenlik Uzmanı

 
 
İSMMMO SEÇİM TELAŞI KAZAN KAYNATIYOR

İSMMMO 23.Olağan Genel Kurulu bu yıl aşağıdaki tarihlerde gerçekleşecektir.

23. Olağan (Seçimli) Genel Kurulu aşağıdaki gündem doğrultusunda, 21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde saat 11.00'de, Kurutuluş Caddesi No:114 Kurtuluş - Şişli adresindeki Oda Merkezimizde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde, 28-29 Mayıs 2016 tarihinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacaktır.

Tabi ki çoğunluk sağlanmayarak adaylar 28-29 Mayıs tarihlerinde vaatleriyle, odaya üye olanların karşısına geçeceklerdir.

Bu seçim sürecinde aldığımız duyumlara göre 3 yada 4  güçlü grup yarış halinde olacaktır.

Geçmiş yıllardan günümüze uzanan  ,saltanatı haline gelen başkanlık koltuğu, aslında meslektaşın kendi işlerinin adına yürütülmesi, hak ve menfaatlerinin korunarak, yerine göre arttırılması yolunda, olması gereken hedefleri yakalamak adına odaklanıldığı makamlardır.

Bu makamlar kesinlikle geçimlik , arpalık ,statükoculuk, siyasi erglerin arka bahçeleri, belirli zümrelerin makamı olmadan, her kesimi kucaklayan, seçimden sonra gelecek dönemlere örnek olacak demokratik çıkarımları olan, birlik ve beraberliklere dem vuracak, aktif devinimlere yol olan örnek bir Sivil Toplum Örgütü olmalıdır.

Bu amansız çekişmeli seçim sürecinin, her eğilimin ortak barışı ve bayramı olması elbet temennimizdir.

Hepsinin ortak vaadi meslek mensubunun sıkıntılarını dile getirmek, çözüm önerileri sunmak olarak öne çıksa da, yoğun iş yükü altında ezilen meslek mensuplarını koruyucu politikalar geliştirmekten de uzak kalmamalıdır.

Oysa günümüzde meslek mensupları ise,meslek amacından uzaklaşmış,işveren emrinde onun her işlemini gören emir eri vazifesi görevi yüklenmiştir.

  • Mükellefin gözünde meslek mensubu para veriyorum mali danışmanım
  • Her türlü hileyi ört bas eder
  • Denetimlerde yolsuzluklarımı örter
  • SGK karşısında kayıt dışılığımı savunur
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda danışmanım
  • Sadece işyerimin vergisini değil, angarya olarak araç sigortam, emlak vergimi, elektrik, su, doğalgaz, gsm faturalarını öder
  • Defter tasdik zamanı koşuşturur tasdiki yaptırır.
  • vs liste uzar gider.

Muhasebeci kelimesi bence literatürden kaldırılmalı, vergi ve kayıt uzmanı olmalı, iş ve sosyal güvenlik alanında uzmanlaşmış kişilerle çalışan, hukuk alanında destek alan, denetim ve TTK vakıf olan uzmanlaşmış bir dal olarak yoluna devam etmelidir.

Halen meslek mensupları iş yükü altında ezilirken bazı olayları görmezden gelerek salt aday olma değil, çözüm ortağı olarak devlette yasal düzenlemelere alt yapı zemini hazırlamalı, işverenleri anlaşılmaz bürokrasi çarkı dediğimiz vergi, denetim ve sgk zorlayıcı düzenlemeleri sonlandırmalıdır.

Meslek mensupları SGK ve İdari Para Cezalardan işveren tarafından suçlanır, ağır İPC kendileri ödemeye zorlanır.

SGK Teşviklerinde hata yaparsa karşılığını kendi ödemesi işverence istenir,hatta davalarla da karşı karşıya kalacaktır.

Oysa teşvikler hazine  tarafından işverenlere emanet verilen paradır, kontrolü SGK verilmiş, bundan dolayı da meslek mensupları EKİM 2008'den itibaren korkulu rüya görmekte, Mesleğin Odaları ve TURMOB koruyucu önlemleri almamış, zor ve anlaşılmayan teşvikler karşısında meslek mensubu çaresiz kalmıştır.

Bununla ilgili en azından ileride teşviklerin geriye dönük istenmesi halinde en az %50'si karşılık ayrılmalı, geri kalan kısmı için mali sigorta kapsamına alınmalıdır.

Sigortalının kimlik bildirimi, İş Kur aylık işgücü çizelgesi, TÜİK bunaltıcı istatistikleri sonlanmalı.

İPC can yakıcı boyutu ele alınmalı.

Kayıt saklama ve zaman aşımı kavramı SGK tıpkı VUK uygun hale getirilmelidir.

Birçok meslek mensubu artık arşiv memuru durumuna gelmiştir.

Asgari işçilik denetimlerinden bezmiş.

SGK yeni düzenlemeleri, genelgeleri altında meslek mensubu ezilmiştir.

Maliye Özelgeleriyle bunalmıştır,özelgesiz iş yapamaz hale gelmiştir.

Bu vesile ile, paydaşlığın da buluştuğumuz Mali Müşavir Meslektaşlar ile, Sosyal Güvenlik Müşavirleri olarak ortak hareket noktasında buluşmak , etkinlik eylem planları düzenlemek isteriz. Sosyal Güvenlik Müşavirleri olarak bir dernek altında toplanmamıza rağmen (Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği – SGMD), İSMMMO'nun mevcut yönetimi tarafından 2008 yılından günümüze kadar tanınmadık,hatta düzenledikleri seminerlere davet bile edilmedik.

İSMMMO yönetimi dikkate almayarak, özellikle İş ve Sosyal Güvenlik Hukukunda düzenledikleri seminer, sempozyum ve bildirilerde tarafımıza görüş dahi sormamıştır.

Sosyal Güvenlik Müşavirlerinin yazıları ve yazarları, Türkiye genelinde tüm SMM , Yeminli Mali Müşavirler ve Muhasebe Denetmenleri tarafından hızla da takip ediliyor.

Paydaşlarımız  arasında yukarıda belirttiğim üzere, bir çok meslek mensubu bulunmaktadır.

Fakat nedense çözemediğimiz bir şekilde SGMD olarak, İSMMMO tarafından tanınmadık, hiç bir etkinliğe davet bile almadık.

Bu dönem seçimle işbaşına gelenlere çağrımız,
Paydaşınız ve çözüm ortağınız olmaya hazırız…
Umarım bu çağrımıza kulak verilir.

vedat.uzman@gmail.com

İlgili Haberler
left
right
 
 
19 Mayıs 2016 Perşembe 22:56
Okunma: 5726
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
 
Tarihte Bugün
1539 - Küba, İspanya'nın sömürgesi oldu.
1897 - İsviçreli Matthias Zurbriggen, Aconcagua zirvesine tırmanan ilk kişi oldu.
1900 - Giacomo Puccini'nin Tosca operası Roma'da ilk kez icra edildi.
1907 - Jamaika'da deprem: 1000'den fazla kiş öldü.
1920 - Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını kutladı.
1923 - Mustafa Kemal, Batı Anadolu'da geziye çıktı.
1923 - Londra New York arası ilk telefon görüşmesi yapıldı.
1923 - Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, İzmir'de öldü.
1924 - Türkiye'de Askerlik süresi 18 aya indirildi.
1926 - Borçlanma Kanunu TBMM'de kabul edildi.
1932 - Amerika Birleşik Devletleri'nde işsizlerin sayısının 8,2 milyona ulaştığı açıklandı.
1938 - T.C. Dışişleri Bakanlığı kuruluş kanunu kabul edildi.
1938 - Türkiye-Irak-İran-Afganistan arasında aktedilen Sadabat Paktı, TBMM'de onaylandı.
1938 - Norveç, Antarktika'nın Kraliçe Maud Toprakları olarak anılan bölgesi üzerinde hak iddia etti.
1941 - İstanbul Valiliği, Üniversite Talebe Birliği tüzüğünü onayladı; Talebe Birliği faaliyete geçti.
1943 - Sir Winston Churchill, Franklin Roosevelt ve Charles De Gaulle Casablanca Konferansı'nda bir araya geldiler.
1945 - Ekmek istihkakı kişi başına 450 grama çıkarıldı.
1950 - Sovyetler Birliği'nde MiG-17 jet uçağının ilk prototipi uçuş denemesini tamamladı.
1953 - Josip Broz Tito, Yugoslavya Devlet Başkanı oldu.
1954 - ABD'li sinema oyuncusu Marilyn Monroe, beyzbol oyuncusu Joe Dimaggio ile evlendi.
1962 - ABD uzay aracı Mariner II, Venüs'ün ilk yakın çekim fotoğraflarını dünyaya gönderdi.
1963 - Fransa Cumhurbaşkanı Charles De Gaulle, Birleşik Krallık'ın Avrupa Ekonomik Topluluğuna (AET) girmesine karşı çıktı.
1964 - Meclis, Ortak Pazar anlaşmasını onayladı.
1969 - Amerika Birleşik Devletleri uçak gemisi Enterprise'da, Hawaii açıklarında patlama meydana geldi: 25 ölü.
1970 - Türk Lirası 1211 sayılı kanuna göre çıkarıldı.
1970 - Mahkum aileleri "genel af" için yürüyüş yaptılar.
1975 - Tüm Üniversite, Akademi ve Yüksek Okullar Asistanları Birliği (TÜMAS) kuruldu.
1983 - Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e fahri profesörlük ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin fahri hukuk doktorluğu unvanları verildi.
1985 - Martina Navratilova, kendisinin 100. tenis turnuvasını kazandı.
1987 - Uluslararası Ticaret Odası Vehbi Koç'u "Dünyada Yılın İşadamı" seçti.
1993 - Nubar Terziyan, Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Emek Ödülü"ne değer bulundu.
1994 - Bill Clinton ile Boris Yeltsin, füzelerin herhangi bir ülkeye hedeflenmesine son verilmesi ve Ukrayna'nın nükleer silah stoğunun yok edilmesi üzerinde anlaştılar.
1994 - Dört şehirlerarası yolcu otobüsüne yerleştirilen bombaların patlaması sonucu 3 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Eylemleri PKK'nın (Kürdistan İşçi Partisi) askeri kanadı ARGK (Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu) üstlendi.
1995 - İlk kez verilen uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü, İstanbul'da yapılan bir törenle Lübnan'lı şair Adonis'e verildi.
1998 - Bir Afganistan kargo uçağı güneybatı Pakistan'da bir dağa düştü: 50 kişi öldü.
2000 - Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, beş Bosnalı Hırvat'ı, 1993 yılında Ahmiçi köyünde en az 103 Müslüman'ın katledilmesiyle ilgili olarak 25 yıl hapse mahkum etti.
2005 - Avrupa Uzay Ajansına (ESA) ait Huygens adlı uzay sondası Satürn'ün uydusu Titan'ın yüzeyine indi.
2005 - Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti harekatına katılarak, Kabil Çok Uluslu Tugay Komutanlığı görevini 27 Ocak'ta 6 ay süreyle üstelenecek 28'inci Mekanize Piyade Tugayı için uğurlama töreni düzenlendi.
2007 - Venezuela'ya ait, Panama-Karakas seferini yapan çift motorlu bir yolcu uçağı, Kolombiya'nın kuzey doğusunda düştü: 14 kişi öldü.
 
Namaz Vakitleri
 
  • İmsak04:59
  • Güneş06:41
  • Öğlen13:09
  • İkindi16:36
  • Akşam19:15
  • Yatsı20:43
 
 
Anket
Denetim Hakkında Meslektaş ne kadar bilgili?
Çok Bilgili
Az Bilgili
Hiç bir fikri yok
 
 
Lig Puan Durumu
 
Takımlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Şampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
İktisadi Haber Ajansı Çözüm Ortağı
 
Arşiv
 
Süper Loto
31.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062224283446
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Sayısal Loto
02.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062931324445
 
Şans Topu
30.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu011030323403
 
Gazete Manşetleri
 
 
Kurumsal

İçerik

Denetim Gündemi

Denetim Haberleri

Teknoloji