Değerli Okuyucularım. Malum olduğu üzere İSMMMO, Ekim ayının 1 'n de başlayıp 21’de biten, İstanbul’un 15 ayrı noktasında Farkındalık Eğitimleri düzenledi. Öncelik şunu açıkça ifade etmek gerekir ki ÇDM Grubu Teşkilatçılık yönünde çok değerli başkana sahipler. Sayın Arıkan takip edebildiğim kadarıyla bu eğitimlerin çoğuna aktif olarak katıldı. Ve de eğitimlerin sonunda da katılımcılarla tek tek tokalaştı. …
HAKSIZ REKABET YAZILIMI NEDİR?
Haksız rekabet yazılımın bir çok özelliği var. Ama en önemlisi müşteri devir teslimlerinde önceki devreden (ya da başından savan) meslek mensubuna mükellefin borcu varsa bunu açıkça orada görecek. Böylelikle ödemelerde üzerine düşeni yapmayan müşteri kendini ödemeye mecbur hissedecek. Öyle ya; Mükellef bir mali müşavirden diğer mali müşavire geze dolaşa gidebiliyorken kendisini neden ücret ödemeye mecbur hissetsin ki.
HAKSIZ REKABET YAZILIM UYGULAMASININ EKSİKLERİ
Yazılımda eksik taraflar yok mudur? Bu yazılım yeni bir şey olduğu için muhakkak eksik yönleri vardır. Ama zamanla doğabilecek eksiklerin giderilebileceğine inanıyorum. Diğer nokta da bu yazılımı kullanmanın mecburiyeti ve cezai müeyyidesi. Burası önemli çünkü bu meslek kararına uymayan meslektaş uyarı cezası değil direk kınama cezası alacak.
HAKSIZ REKABET YAZILIMI NE ZAMAN KULLANILMAYA BAŞLAYACAK
Haksız rekabet yazılımı kullanılmasına dair meslek kararı 2013 yılı Türmob Genel Kurulunda kabul edildi. Resmi gazetede 13 Aralık 2013 yayınlandı. Bu yazılımın kullanılmaya başlama tarihi ise 1.1. 2015 tarihi itibariyle zorunlu olacak.
HAKSIZ REKABET YAZILIMI TAHSİLAT SORUNUNU ÇÖZECEK (Mİ)
Gelelim özelikle anlatılan haksız rekabet yazılımının faydalarına. Bu yazılımın tahsilat sorunumuzu tam olarak olarak çözebilecek mi? Şahsen bu konuda iyimser olmamakla beraber yapılan çalışmanın iyi ve faydalı bir adım olduğunu söyleyebilirim. Zaten yazılım anlatılırken sorunlarımızı tamamen bitirmese de azaltacağı ifade edildi. Yazılım haliyle başlangıç safhasında eksikleri olsa meslektaşların sahip çıkmasıyla, tahsilat sorununu iyi bir noktaya getirebilir.
PEKİ HAKSIZ REKABET YAZILIMI HİKAYE Mİ
Evet. Aslında şunu açıkça söyleyeyim ki haksız rekabet denilen yazılım koca bir hikayeden ibaret. Fakat bir şey daha söyleyeyim güzel bir hikaye. Hemen toplantıda anlatılan hikayeyi buraya alıntılayalım.
Çok bilmiş bir bilge ne sorarlarsa cevabını verebiliyormuş. Adamın biri de çok kızmış ve etrafındakilere ona öyle bişey soracağım ki bunu asla bilemeyecek demiş. Eline bir kelebek almış avuçlarını kapatıp kelebek yaşıyor mu yaşamıyor mu diye soracağım ona, eğer yaşıyor derse sıkıp öldüreceğim, yaşamıyor derse avcumu açıp bırakacağım, sorunun cevabını bilemeyecek demiş. Sormuş bilgeye, ey bilge söyle bakalım elimdeki kelebek yaşıyor mu ölü mü? Ne cevap vermiş bilge; Herşey sizin elinizde.
Meslektaşlarımızın mesleğine, emeğine ve geleceğine sahip çıkması dileğiyle.
H. Erdem GÜLTEKİN
Her türlü görüş ve öneriniz için ; hegultekin@msn.com
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.