Ağbal, “Şu anda vergi dairelerinde veya internette başvuru yaptığınız zaman gerek peşin ödemede gerekse taksitle ödemede size Gelir İdaresi Başkanlığı borç dökümü çıkarabiliyor. Dolayısıyla vatandaş olarak ister peşin ödeme yapın, ister taksitle ödeme yapın hangi vadede ne ödeyeceğinizi vergi dairesi size bildirecek. Bu hesabı yaparken dikkat edin taksitle ödemeye göre peşin ödeme çok cazip imkan sunuyor. Özellikle bunu kullanın” dedi.
Küçük ve orta ölçekli işletmeleri ilgilendiren önemli yasal düzenlemeler yapıldığına da işaret eden Ağbal, “İşletme kayıtları ile gerçek durum birbirine uymuyor, vatandaşlarımıza bir fırsat veriyoruz, gelin muhasebecinizle konuşun, kayıtlarınızı düzeltin. Meselelerinizi teker teker çözün. Dolayısıyla yeniden yapılandırma kanunu önemli kazanımlar getiriyor, bunları birbir inşallah hayata geçireceğiz” dedi.
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yer alan 23 ili kapsayan geniş kapsamlı teşvik paketi açıklandığını kaydeden Ağbal, “Teşvik paketinin temel amacı bölgedeki işsizliği azaltmak, düşük gelişmişlik düzeyini azaltmak, ihracata, büyümeye, ekonomik kalkınmaya ciddi anlamda katkı vermek, göç oranlarını aşağıya çekmek ve özellikle bu bölgeleri topyekun birer cazibe merkezi haline gelmesini sağlamaktır” diye konuştu.
ALIM GARANTİSİ ÖNEMLİ
Bu paketin en önemli unsurlarından bir tanesinin de alım garantisi verilmesi olduğuna dikkati çeken Ağbal, şöyle devam etti: “Farklı kurumlarımızın üniforma, giysi alımları var. Askeri personel için her yıl sipariş ediyoruz ayakkabısından çorabından bütün üniformasına kadar, polislerin de öyle. Yine bir çok kamu kurumumuz her yıl ilaç, kırtasiye malzemesi, makine ve ekipman alıyor. Biz inşallah bu paket kapsamında 23 ilde üretim yapacak işletmelere belirli sürelerde 7 yıl, 10 yıl satın alma garantisi vereceğiz. Örneğin Bayburt’ta bir kardeşimiz askeri üniforma üretiyor olsun. Bu durumda biz kendisine 7 yıl, 10 yıl süreyle burada ürettiği üniformayı ve askeri malzemeyi alım garantisi vereceğiz. İster istemez bu bölgelere gelen işletmeler uzun süreli siparişi görmek istiyor. Dolayısıyla burada sağlayacağımız alım garantisi üzerinden de ciddi anlamda destek vermiş olacağız.”
Hürriyet
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.