Pakette cazibe merkezleri programı ile ilgili olan yerlere 10 yıla kadar, yatırım desteklerine yönelik unsurlara ise 5 yıla kadar alım garantisi verilecek. Özellikle 1 milyon liraya kadar olan taşınma destekleri ile batıda kurulan fabrikaların alım garantisi nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki cazibe merkezlerine taşınması planlanıyor. Eylem planı ile projeden yatırıma, üretimden pazarlamaya destek verilecek. Ticareti canlandıracak kamu ve özel yatırımlar desteklenecek. Genç ve dinamik nüfus istihdam ile bölge içinde tutulacak. Bölge ve il düzeyinde yaşanabilir kentler oluşturulacak. Bölgenin komşu ülkelere ihracatı artırılacak. Her bölge tarım, hayvancılık, turizm gibi belli alanlarda ihtisaslaşacak. Üniversiteler bölgenin özelliklerine göre uzmanlaşacak.
UZUN VADELİ TEŞVİKEylem planı ile cazibe merkezi olarak ilan edilen Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Van, Kars, Malatya, Elazığ, Erzurum ile çevre illeri Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Adıyaman, Bingöl, Tunceli, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane'de iş kuracak işletmelere yatırım ve işletmenin bütün aşamalarını kapsayan uzun vadeli destekler sağlanacak. Bu kapsamda yatırım desteklerine yönelik unsurlara 5 yıla kadar alım garantisi verilecekken, cazibe merkezleri programı ile ilgili olan yerlere ise 10 yıl alım garantisi verilecek.
BATI'DAN DOĞU'YA TRANSFER
Doğu ve Güneydoğu'nun kalkındırılmasını hızlandırmak için hem bölgede yeni kurulacak işletme ve fabrikalar teşvik edileceği gibi, hem de Batı'da kurulu mevcut fabrikaların Doğu'ya taşınması için de teşvikler uygulanacak. Özellikle 1 milyon liraya kadar olan taşınma destekleri ile batıda kurulan fabrikaların alım garantisi nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki cazibe merkezlerine taşınması hedefleniyor.
5 BÖLGEDE 800 FABRİKA KURULACAK
Her yıl cazibe merkezi olarak ilan edilen 5 bölgede 80'er fabrika kurmayı planlayan hükümet, 10 yılın sonunda 800 fabrikaya ulaşmayı amaçlıyor. 10 bin metrekare büyüklüğündeki fabrikalarda 40 bin kişinin istihdam edilmesi hedeflenirken, yıllık 392 milyon lira kamu desteği sağlanması da planlanıyor.Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı'nı belediyelere "takibini siz yapın" diye emanet ederken, işini şansa bırakmak istemiyor. Başbakan Yıldırım, eylem planını ve bu bölgelerde yapılacak işlerin takibini de kendisi bizzat yapmayı seçti. Bu nedenle oluşturulacak eylem planlarıyla proje sürekli denetlenecek.
Kaynak: Sabah
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
52, 53, 54 ve 55 Nolu Belge Türlerinde Değişiklik Yapıldı
Vergi indiriminde yeni şart!Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin vergi indiriminden faydalanabilmeleri için yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre indirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ve bu yıldan önceki son 2 yıla ait vergi beyannamelerinin kanuni süresi içerisinde verilmiş ve beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenmiş olması gerekecek.
e-Belge Başvurusunu Tamamlamayan Meslek Mensupları, Haziran Ayının Sonuna Kadar Serbest Meslek Makbuzlarını Kağıt Ortamında Düzenleyebilirler.
Kısa çalışma ödeneği üç ay uzayacak mı?
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE İLGİLİ ÖZELGE ÖZETLERİ
Mali müşavirler arasında ‘Konkordato’ krizi! Mahkemelik oldularMahkemelerin konkordato ilanında ağırlıklı olarak yeminli mali müşavirleri komiser olarak ataması serbest mali müşavirleri kızdırdı. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası kendilerinin de konkordato komiseri olabilmesi için dava açtı. Oda başkanı Akdemir, "15 bin TL komiserlik ücreti olan komiser var" diyor.
Aracılık sözleşmelerinin Türk Lirasına çevrilmesi sorunsalı
Cari Hesapların TL'ye Uyarlanması
7143 Sayılı Af Yasası İle İlgili Bir Mahsup Problemi7143 sayılı af yasası ile ilgili olarak, mükellefin aşağıda belirtildiği gibi mevcut vergi alacaklarından mahsuben ödeme imkanı da bulunmaktadır.
Belgesi olmayanlar bugünden itibaren bu işlerde çalışamayacakAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıfta yer alan aralarında tren makinisti, otomotiv kaportacısı ve PVC doğrama montajcısının da olduğu 33 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar bugünden itibaren çalışamayacak
PİYASA MUHASEBECİLERİ (MALİ MÜŞAVİRLER) TÜRMOB CEVABI !!! Kamu Kurum atatüsünde olduğundan dolayı, adı geçen ilgili TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ suçlu durumdadır.
FİKRİ OLUPTA YENİ İŞ KURMAK İSTEYENLER İÇİN FIRSATLAR KOSGEB DEN
TÜM YÖNLERİ İLE CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI
KOSGEB 50 Bin TL Hibe Şartları Değişti!KOSGEB 50 bin TL hibe başvuru işlemi için yeni düzenlemeler getirdi. Yapılan düzenlemeye göre KOSGEB 50 bin TL hibe başvurusunda iş planı ve girişimcilik kursu aşamalarında bazı değişiklikler meydana geldi. Normal şartlar altında kurs aldıktan sonra başvuru işleminin yapılabilecekken, yeni düzenlemeyle birlikte bu sistem daha farklı bir hal aldı. İşte, KOSGEB 50 bin TL hibe başvurusu konusunda yapılan değişiklikler ve detayları
Ağbal: 2017'de vergi artışı yokMaliye Bakanı Ağbal, 2017'de hiçbir şekilde vergi artışı planı olmadığını söyledi.
Yeni mezunların maaşının yarısı devlettenÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni mezun üniversite öğrencilerinin maaşlarının yarısını bir yıl boyunca devletin ödeyeceğini söyledi

Tapu harçlarına indirim geliyor
Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Kapıcı ve hizmetli çalıştıranlar dikkat!
52, 53, 54 ve 55 Nolu Belge Türlerinde Değişiklik Yapıldı
Vergi indiriminde yeni şart!

Kısa çalışma ödeneği üç ay uzayacak mı?
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE İLGİLİ ÖZELGE ÖZETLERİ
PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
Piyasada kredi kartına nakit verilmesinin mali sonuçları
Değer artış kazançları tespitinde takdir komisyonları tarafından yapılan hatalı işlemler


